США продовжуватимуть військову підтримку України — конгресмен

США продовжуватимуть військову підтримку України — конгресмен

Укрінформ
США і надалі надаватимуть військову, фінансову та економічну допомогу Україні у світлі продовження російської агресії проти України.

Про це в кулуарах Варшавського безпекового форуму у Варшаві в коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявив американський конгресмен, член комітету Палати представників США зі збройних сил, представник Демократичної партії США Джон Гараменді.

“Дискусія про збільшення військової допомоги перебуває на порядку денному, зараз є 400 млн доларів прямої фінансової та військової допомоги з боку США. Ми зараз будемо в Києві і дискутуватимемо з міністрами про майбутню підтримку. Це дуже важливо для українського уряду почути від нас, що ми можемо, а нам - якої фінансової, військової та економічної допомоги Україна потребує”, - наголосив Гараменді.

Він додав, що делегація американського парламенту направляється сьогодні з Варшави до Києва для проведення таких переговорів з представниками української влади.

Американський політик висловив думку, що інцидент, пов'язаний з нещодавньою телефонною розмовою президентів США та України, є “тимчасовою проблемою”, а США як підтримували Україну у військовому, політичному та фінансовому аспектах упродовж останніх п’яти років, так і продовжуватимуть це робити й надалі.

Читайте також: Джуліані зустрічався з Манафортом: підозрює "втручання України" у вибори в США - ЗМІ

Утім він підкреслив, що у США не спостерігається жодного втомлення від України.

“Насправді, Америка ще більше занепокоєна ситуацією в Україні, а факт агресії Росії проти України вказує на потребу єдності союзників. Америка надаватиме значну підтримку Україні, скільки зможе”,- наголосив американський конгресмен.

Як повідомляв Укрінформ, зовнішньополітичне відомство США у вересня ухвалило рішення про виділення Україні $141,5 млн в межах програми посилення безпеки й оборони й зокрема, закупівлі стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-