Трамп не передумав зближатися з Росією: каже

Трамп не передумав зближатися з Росією: каже "це – розумно"

Укрінформ
Попри загострення політичної ситуації в США на тлі рішень Дональда Трампа припинити військову допомогу Україні, яка протистоїть російській агресії, глава Білого дому продовжує заявляти про свої наміри зблизитись з кремлівським керівництвом.

Про це він заявив у середу, під час пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Фінляндії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Було б чудово налагодити відносини з Росією, і ми будемо робити це з Росією, тому що це – розумно", - заявив нинішній президент США.

Читайте також: Трамп боїться розслідування з імпічменту – спікер Ненсі Пелосі

Трамп також згадав про "російське" розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який після завершення публічно зізнався, що, за внутрішніми правилами Мін'юсту, не міг висувати звинувачень чинному президенту. Однак Мюллер тоді також зазначив, що це не виправдовує главу Білого дому.

У цьому зв'язку Трамп заявив: "Справа Мюллера була аферою. Російська змова була аферою. Можете спитати Путіна. Ніхто не був більш жорстким стосовно Росії, ніж Дональд Трамп".

Читайте також: "Байденгейт" у США: підтримка імпічменту Трампа зростає

Нагадаємо: у вересні стало відомо, що президент США Дональд Трамп ще в липні розпорядився призупинити фінансування військової допомоги для України, затверджене Конгресом США. Потім з'явилася інформація, що президент Трамп таким чином хотів натиснути на Володимира Зеленського під час телефонної розмови 25 липня.

Читайте також: Адміністрація Трампа схвалила продаж Україні нової партії Javelin – ЗМІ

Трамп запропонував Україні розпочати розслідування проти його опонента від демократів – Джо Байдена. Це спричинило серйозне політичне загострення в США та підштовхнуло демократів розпочати формальну процедуру імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-