Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

Укрінформ
Колишній високопоставлений дипломат Держдепартаменту США, який безпосередньо займався українським питанням, Курт Волкер, планує вже цього четверга свідчити в Палаті представників у розслідуванні з імпічменту президента.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал CNN.

"Колишній спецпредставник США у переговорах по Україні Курт Волкер планує виступити зі свідченнями цього четверга (3 жовтня) перед трьома комітетами Конгресу",- зазначається в повідомленні із посиланням на два джерела, ознайомленими із ситуацією.

Читайте також: Курт Волкер подав у відставку – CNN

Волкер є одним із п'яти колишніх і нинішніх чиновників Державного департаменту, імена яких згадувались у рапорті "викривача" по можливому тиску адміністрації Трампа на Україну. Демократи в Палаті представників планують заслухати їх у контексті розслідування щодо імпічменту президента.

Читайте також: Помпео відмовився підтримати вимоги демократів щодо розслідування імпічменту

У цьому списку крім Волкера згадується також експосол США в Києві Марі Йованович, яка, за повідомленнями, може виступити на слуханнях 11 жовтня. Крім того, йдеться про колишнього заступника Йованович, а зараз помічника держсекретаря США Джорджа Кента; радника Держдепартаменту США Ульріха Бехбула; й посла США при ЄС Гордона Сондленда.

Читайте також: Джуліані оприлюднив листи Волкера, які стосуються України

Нагадаємо: минулого тижня у США була оприлюднена розсекречена скарга "викривача" з-поміж представників американської розвідки. Документ указував на можливий тиск з боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою порушення кримінального розслідування в Україні проти родини Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-