Зеленський привітав Курца з перемогою на виборах

Зеленський привітав Курца з перемогою на виборах

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав лідера "Австрійської народної партії" Себастіана Курца з перемогою на дострокових виборах до Національної ради.

Про це Зеленський написав у Twitter.

"Вітаю Себастіана Курца з історичною перемогою на парламентських виборах в Австрії. Розраховую на співпрацю з вами та новим кабінетом в інтересах наших країн та об’єднаної Європи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня в Австрії пройшли дострокові вибори до Національної ради Австрії.

Відповідні до попередніх результатів, правоцентристська "Австрійська народна партія" на чолі Себастіаном Курцем переконливо перемагає з результатом у 38,4% та отримує 73 мандати у 183-місній Національній раді. У порівнянні з виборами у жовтні 2017 р. партія покращує свій результат на майже 7%.

Друге місце займає "Соціал-демократична партія Австрії" (SPÖ) з 21,5 % (41 мандат) . Третє місце посіла правопопулістська та проросійська "Австрійська партія свободи" (FPÖ) з 17,3 % (32 мандати), що майже на 9% менше ніж результат попередніх виборів 2017 року.

Читайте також: Партія Курца переконливо перемагає на виборах в Австрії

На четвертому місці опиналася партія "Зелені", яка з 12,4 % (23 мандати) тріумфально повертається в парламент після невдачі на виборах 2017 року. (3,8% при прохідному бар’єрі у 4%).

Також проходить в нижню палату парламенту ліберальна партія "Нова Австрія" (NEOS), яка набирає 7,4% та отримує 14 мандатів.

Очікується, що ближчим часом президент Австрії Александер Ван дер Беллен вповноважить лідера ÖVP Себастіана Курца на формування уряду, після чого розпочнуть коаліційні переговори. Сам Курц поки не відкидає будь-якого варіанту коаліції, заявивши, що проводитиме коаліційні переговори з усіма партіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-