Гібридна війна: як уряд планує протидіяти російським фейкам

Гібридна війна: як уряд планує протидіяти російським фейкам

Укрінформ
Уряд створить належні умови для роботи медіа та реалізовуватиме програму для протидії інформаційній агресії.

Про це йдеться у Програмі діяльності уряду, опублікованій на сайті Верховної Ради.

"Ми створимо належні умови для ринку медіа послуг, розширимо можливості для інформування населення на тимчасово окупованих територіях, а також стимулюватимемо створення якісного інформаційного простору через ідентифікацію маніпулятивного контенту (використовуючи інструменти співрегулювання і саморегулювання) та реалізації програми підтримки створення медіа-продуктів, що протидіятимуть інформаційній агресії", - йдеться у Програмі.

Як зазначається, в умовах гібридної війни важливими є навички критичного мислення, усвідомленого споживання інформаційних продуктів, стійкості до маніпуляцій та агресивних новин. Проте, зазначено в програмі, в інтенсивному інформаційному потоці навіть людина, яка критично мислить, може бути введена в оману маніпулятивною, фейковою інформацією. На переконання урядовців, це може спонукати людину до висновків або дій, що зрештою їй нашкодять в інтересах маніпулятора.

Окрема увага урядовців буде приділена роботі з інформаційними атаками з боку країни-агресора з метою зниження їх впливу на громадян України, зокрема через вжиття заходів для зменшення споживання контенту держави-агресора мінімум вдвічі.

Читайте також: Уряд збирається відкрити офіси євроінтеграції в усіх областях

Як наголошується в Програмі, це дозволить у своїй сукупності зменшити шкоду, що завдається громадянам України внаслідок поширення фейків, зокрема зменшити кількість соціальних конфліктів.

Програма уряду розрахована на п'ять років.

Як повідомлялося, напередодні, 29 вересня, Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-