У Комітеті Ради обговорили реформування СБУ

У Комітеті Ради обговорили реформування СБУ

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулася презентація концепції реформування Служби безпеки України.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

“У Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулася робоча зустріч із Комітетом з питань правоохоронної діяльності, у рамках якої була презентована концепція реформування Служби безпеки України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході дискусії учасники висловили своє бачення та пропозиції щодо реформування СБУ.

“Представники Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки поінформували, що зараз ведеться активна робота над законопроєктом щодо реформування Служби безпеки України. Рішенням Комітету було створено спільну міжфракційну робочу групу з підготовки даного законопроєкту. Також зазначалося, що він має базуватися на стандартах країн НАТО та Європейського Союзу”, - повідомляють в Інформуправлінні Апарату ВР.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки представляли заступник голови Комітету Мар’яна Безугла та секретар Комітету Роман Костенко. Від Комітету з питань правоохоронної діяльності участь у заході взяли голова Комітету Денис Монастирський та заступник голови Комітету Галина Михайлюк.

Читайте також: Рябошапка дав старт реформі прокуратури — що зміниться

Як повідомляється, на зустрічі також були присутні представники Служби безпеки, Національного інституту стратегічних досліджень, Українського інституту майбутнього, Посольства Сполучених штатів Америки в Україні, Представництва НАТО в Україні, Консультативної місії Європейського Союзу.

“Підсумовуючи, учасники заходу висловили одностайну думку, що ця зустріч – один із перших етапів ґрунтовної підготовки відповідних законодавчих змін”, - ідеться в повідомленні.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-