Зеленський у розмові із Трампом критикував посла США

Зеленський у розмові із Трампом критикував посла США

Укрінформ
Колишній посол США в Україні Марія Йованович виявляла недружні до майбутнього президента Володимира Зеленського погляди.

Про це сам Зеленський розповів президенту США Дональду Трампу під час телефонної розмови 25 липня, текст якої оприлюднив Білий дім. 

“Окрім цього, я би просив вас за наявності додаткової інформації поділитися нею з нами. Це було б дуже корисним для розслідування і допомогло забезпечити у нашій країні справедливість щодо посла США в Україні, яку, здається, звали Йованович. Радий, що ви першим сказали мені про те, що вона була поганим послом, оскільки я згоден із цим на 100%. Її ставлення до мене було далеко не найкращим, оскільки вона захоплювалася попереднім президентом та була на його боці. Вона б не прийняла мене як нового президента”, - сказав Зеленський. 

Читайте також: Білий дім оприлюднив текст розмови Трампа й Зеленського

Водночас, тему Йованович у розмові порушив сам Дональд Трамп, який назвав її “поганою новиною”.

“Колишній посол США, жінка, була поганою новиною. Люди, з якими вона мала справу в Україні, були поганими новинами, і я лише хотів повідомити вам про це”, - зазначив президент США.

Нагадаємо: посол США в Україні Марія Йованович ще в травні завершила свою роботу в Києві та повернулася на батьківщину. У Держдепі США тоді зазначили, що ротація посла була плановою. Утім, деякі ЗМІ повідомляли про те, що президент США Дональд Трамп був незадоволений роботою дипломата. Його особистий юрист Руді Джуліані під час візиту до України звинуватив Йованович у "пошуці брудної інформації та фабрикації її проти людей, зайнятих у президентській кампанії Трампа".

Читайте також: Джуліані звинуватив Йованович в інформаційній кампанії проти Трампа

Від минулого тижня у США вирує політичний скандал, що зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким згодом виявився Володимир Зеленський), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

У вівторок стенограму розмови Трампа та Зеленського було оприлюднено, але тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-