Зеленський прокоментував заяви про тиск у справі щодо сина Байдена

Зеленський прокоментував заяви про тиск у справі щодо сина Байдена

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прокоментував заяви про нібито тиск президента Дональда Трампа на нього для розслідування справи стосовно сина Джо Байдена.

Про це глава держави заявив на прес-конференції з лідером США у Нью-Йорку, передає Громадське.

Зеленський заявив, що Україна незалежна країна і ніхто не впливав на неї, а сам він не може впливати на слідчі органи в Україні.

"Я нікому нічого не винен", — додав він.

Читайте також: Настав час імпічменту: демократи у Конгресі обурились розмовою Трампа із Зеленським

Зеленський наголосив, що не звертався до нового генпрокурора Руслана Рябошапки щодо будь-якого розслідування, зокрема й у справі сина Байдена, основного конкурента Трампа на виборах.

"Я не можу ні на кого тиснути, я нікому не дзвонив, не просив. Рябошапка повинен розглядати будь-які справи, які тут обіцянки", — сказав президент України.

Читайте також: Виступ Зеленського в ООН – гідний. Не вистачило лиш позиції по миротворцях

Як повідомляв Укрінформ, у середу адміністрація Дональда Трампа випустила текст розмови президентів України і США від 25 липня. З документа стало відомо, що глава Білого дому просив українського колегу провести розслідування проти Джо Байдена, який зараз є головним конкурентом Трампа на виборах 2020 року. Крім того, президент США домовився, що нове українське керівництво зв'яжеться з його особистим адвокатом Руді Джуліані та генпрокурором США Вільямом Барром, щоби провести це розслідування.

У вівторок демократи в Палаті представників США ініціювали процедуру імпічменту президента Трампа із закидами, що глава Білого дому намагався використати іноземний вплив для власної переваги на президентських перегонах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-