МЗС: Трамп не чинив тиску на Зеленського

МЗС: Трамп не чинив тиску на Зеленського

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не чинив жодного тиску на президента України Володимира Зеленського під час їхньої телефонної розмови.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю Громадському.

"Ті люди, які займаються українсько-американськими відносинами, розуміють, що ми завжди намагалися цінувати допомогу від обох партій, ця допомога дозволяла нам гарантувати, що зі зміною адміністрації у нас не зміняться пріоритети у відносинах з США", – заявив Пристайко, додавши, що зараз Україну з перемінним успіхом намагаються втягти у протистояння демократів і республіканців у США, тоді як Київ звик зберігати хороші відносини з обома партіями.

Читайте також: У Білому домі офіційно підтвердили зустріч Трампа і Зеленського

Пристайко додав, що Україна цінує хороше ставлення з боку президента США, Білого дому, Конгресу, але не збирається допомагати жодній з партій, навіть якби, чисто теоретично, могла це зробити. Україна має повне право тримати обставини бесіди між Трампом і Зеленським в таємниці, а американські слідчі мають повне право цю інформацію отримувати, але виключно в США і то, якщо їм її нададуть.

"Цікавиться президент Трамп, цікавиться його радник Джуліані, цікавляться газети, демократи, республіканці, тиснуть на Україну. Я хочу сказати, що ми є незалежна держава, у нас є свої таємниці... Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Була розмова, розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця розмова була довгою, дружньою і торкалася багатьох питань, на які треба було давати досить серйозні відповіді", – резюмував міністр.

Читайте також: Трамп заперечує домовленості із Зеленським щодо розслідування справи Байдена

Як повідомлялося, у США набирає обертів скандал після того, як співробітник розвідки, який обробляв телефонна розмова Президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його турбували окремі висловлювання Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою змусити відкрити розслідування проти сім'ї Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-