Гончарук прокоментував ухвалені Радою закони  про держслужбу та публічні закупівлі

Гончарук прокоментував ухвалені Радою закони про держслужбу та публічні закупівлі

Укрінформ
Ухвалені Верховною Радою закони сприятимуть ефективності роботи влади, адже значною мірою роблять більш відкритими її кроки, вдосконалюють механізми.
На цьому наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи прийняті парламентом документи, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, говорячи про ухвалений закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади” (№1066), глава уряду зазначив: «Відповідальність починається з виконавців, і сьогоднішнє рішення дає можливість перезавантаження влади, приведення на державну службу ефективних управлінців. Новий формат – це не лише спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї. Прийнятий законопроєкт №1066 підвищує відповідальність державних службовців за досягнення результатів їх діяльності».

Прем'єр-міністр висловив впевненість, що новий закон унеможливить зловживання службовим становищем, уникнення відповідальності за бездіяльність та неналежне виконання своїх посадових обов’язків. А можливість контрактної державної служби дозволить залучити високопрофесійних людей.

За словами Гончарука, закон “Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель” (№1076) посилює відповідальність за порушення законодавства, зокрема для недобросовісних замовників.

«Прийнятий законопроєкт вводить персональну відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель та удосконалює механізм їх оскарження. Це дасть бізнесу ширші можливості для відстоювання своїх прав», - переконаний Гончарук.

Він додав, що закон також гармонізує стандарти публічних закупівель з міжнародними та врегульовує питання міжнародних закупівель ліків.

Як зазначив Прем'єр-міністр, спрощення фінансової реструктуризації боргів підприємств передбачає прийнятий закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації» (№1070). Він дасть змогу більш ефективно вирішити питання кількості проблемних кредитів, ризику банкрутств підприємств, які мають тимчасові проблеми з ліквідністю, але здатні відновити здорову економічну діяльність.

Читайте також: У "Євросолідарності" розкритикували нові закони про держслужбу і прокуратуру

Закони «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1057) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1072) запроваджують з 1 січня 2021 року нову об’єднану звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), яка є більш уніфікованою з єдиним встановленим терміном подання.

«Ці законопроєкти спрощують умови для ведення бізнесу. Об’єднання звітності з ЄСВ і ПДФО скорочує кількість звітів для платників податків – страхувальників та зменшує витрати часу бізнесу на складання самої звітності», - зазначив Гончарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-