Конституційний суд обрав нового голову

Конституційний суд обрав нового голову

Оновлено
Укрінформ
Судді Конституційного суду обрали новим головою Олександра Тупицького.

Відповідне рішення було ухвалене під час таємного голосування у вівторок, повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у суді.

"Під час таємного голосування новим головою Конституційного суду обраний Олександр Тупицький", - повідомило джерело агентства.

За кандидатуру Тупицького проголосували 13 суддів.

Заступником голови КСУ обрали Сергія Головатого.

Перед цим судді КС звільнили попереднього голову суду Наталію Шапталу.

Читайте також: КСУ може випередити нову Раду з законом про люстрацію - Рябошапка

Також вона разом з іншими двома суддями - Михайлом Гультаєм і Михайлом Запорожцем - була звільнена з посади судді через закінчення у них 9-річного терміну суддівських повноважень 21 вересня поточного року.

Як відомо з офіційної біографії, протягом 1993–2010 років Тупицький був суддею Куйбишевського районного суду м. Донецька, у 2002–2009 роках – головою цього суду. У цей період був членом кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Донецької області та членом Ради суддів Донецької області. В 2006 році проходив навчання в США за програмою „Відкритий світ“.

У період 2010–2013 років був обраний і працював суддею у Донецькому, Львівському, Дніпропетровському апеляційних господарських судах. Обіймав посади голови Львівського та Дніпропетровського апеляційних господарських судів.

Тупицький був призначений суддею КСУ Указом президента у травні 2013 року. Присягу склав 15 травня 2013 року.

Він є кандидатом наук з державного управління за спеціальністю „Механізми державного управління“.

15 березня 2018 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України обрано заступником Голови Конституційного Суду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-