Денісова пропонує Раді законопроєкт про перехідне правосуддя

Денісова пропонує Раді законопроєкт про перехідне правосуддя

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала парламенту розглянути законопроєкт «Про перехідне правосуддя» на засіданні Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції.

Про це вона повідомила в Facebook.

"У ході засідання запропонувала внести Секретаріатом Уповноваженого на розгляд комітету та подальший розгляд в стінах парламенту законопроєкт «Про перехідне правосуддя». Він розроблений Офісом уповноваженого, міжнародними організаціями за підтримки громадських організацій", - написала Денісова.

Вона зазначила, що розгляд та прийняття законопроєкту «Про перехідне правосуддя» є важливим кроком в реалізації стратегії щодо розв’язання військового конфлікту на Донбасі, яку впроваджує в життя Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Парламент просять “не наламати дров” при реформуванні судових органів

Денісова додала, що під час засідання Комітету підтримала законопроєкт "Про безоплатну правову допомогу" щодо забезпечення права осіб, які незаконно позбавлені особистої свободи, на безоплатну вторинну правову допомогу №2056.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендував Верховній Раді ухвалити першому читанні законопроєкт №2056 щодо забезпечення права осіб, які незаконно позбавлені особистої свободи, на безоплатну вторинну правову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-