ООН досі відмовляють у доступі до в’язнів на окупованому Донбасі

ООН досі відмовляють у доступі до в’язнів на окупованому Донбасі

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини /УВКПЛ/ занепокоєна умовами утримання під вартою осіб в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це повідомила на пресконфереції голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер, презентуючи нову доповідь, яка охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На території, яка контролюється урядом, ми можемо вільно здійснювати нашу діяльність, включно з конфіденційним доступом до місць тримання під вартою затриманих осіб. На території, яка контролюється озброєними групами, наша діяльність обмежена. Нам продовжують відмовляти у доступі до місць тримання під вартою затриманих осіб”, — сказала Богнер.

Читайте також: За час конфлікту на Донбасі загинули 3339 цивільних — ООН

Вона додала, що під час підготовки цієї доповіді діяльність Моніторингової місії ООН з прав людини була обмежена на території ОРДЛО. Зокрема, правозахисникам відмовляли у доступі до місць тримання під вартою.

Автори доповіді акцентують на тому, що це викликає особливе занепокоєння на тлі серйозних тверджень про порушення прав людини, і ще раз закликають надати безперешкодний доступ до таких місць. “Ми також закликаємо скасувати інші обмеження нашої діяльності у Донецьку і Луганську”, - заявила Богнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-