На нараді ОБСЄ у Варшаві згадали про звільнення Сущенка і Сенцова

На нараді ОБСЄ у Варшаві згадали про звільнення Сущенка і Сенцова

Укрінформ
Обмін полоненими між Україною і Росією і звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка й режисера Олега Сенцова є свідченням того, що “гарячі” проблеми можна вирішувати шляхом діалогу і політичної волі.

Таку думку в понеділок у Варшаві під час щорічної наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Кілька днів тому, 7 вересня, були звільнені в Києві та Москві, зокрема, керівник “РИА Новости” в Україні Кирило Вишинський, український журналіст Укрінформу Роман Сущенко, а також режисер Олег Сенцов. Думаю, цей обмін означає, що ми ніколи не повинні залишати цю гарячу ситуацію напризволяще, і через діалог і політичну волю можна вирішувати проблеми”,- заявив Дезір.

Він також згадав про 21 випадок арешту за останній рік представників ЗМІ на просторі ОБСЄ, що викликає значне занепокоєння.

Дезір звернув увагу на значну кількість випадків побиття і фізичних атак на журналістів, назвавши це неприпустимим. На його переконання, така ситуація не повинна залишатися безкарною для винуватців.

Читайте також: Звільнені політв'язні та моряки отримали нові документи

Представник ОБСЄ також підкреслив, що в епоху фейк-ньюсів чесна журналістика є "дуже важливою і є одним з фундаментів демократії".

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-