Бородянський назвав принципи роботи новоствореного Міністерства культури, молоді та спорту

Бородянський назвав принципи роботи новоствореного Міністерства культури, молоді та спорту

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що новостворене Міністерство культури, молоді та спорту працюватиме, керуючись кількома принципами.

Про це він розповів на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укріформу.

"Нове міністерство працюватиме, керуючись кількома принципами. Перший - це будь-які наші дії чи витрати повинні мати соціекономічну вигоду. Другий принцип, покладений в основу нашої майбутньої діяльності, це те, що державна підтримка не є її безумовним обов’язком. Державна підтримка - це привілей. Тобто для того, щоб отримати державну підтримку, треба зробити якісь дії, пояснити, чому підтримка має бути надана і як це вимірюватиметься. Ще один принцип - інклюзивність. Це те, що буде в усіх наших напрямках діяльності обов’язковим елементом", - сказав Бородянський.

Читайте також: Дату оголошення конкурсу на посаду глави Держкіно ще визначають — Бородянський

Він зазначив, що останнім принципом, яким керуватиметься новостворене міністерство, буде сприяння інституалізації індустрії. За його словами, потрібно працювати над тим, щоб індустрії формувалися як інституції, щоб вони формувалися за правилами.

Також Бородянський зазначив, що у новоствореного міністерства з'явиться новий напрямок - туризм.

Читайте також: Проєкт бюджету змінять після того, як уряд презентує свою програму — Бородянський

"У нас багато викликів, ми повинні по-новому подивитись на те, як ми можемо їх приймати і долати, які у нас є інструменти", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада затвердила 29 серпня новий склад Кабінету міністрів. Деякі міністерства були скорочені й на їх основі створені нові. Так, ліквідовано міністерства культури, молоді та спорту, інформаційної політики і на їх основі створено Міністерство культури, молоді і спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-