Командувач повітряних сил США у Європі розповів про успішну взаємодію з Україною

Командувач повітряних сил США у Європі розповів про успішну взаємодію з Україною

Ексклюзив
Укрінформ
Повітряні сили України та США успішно розвивають взаємодію, що важливо для тривалої співпраці, а українські та американські пілоти стають побратимами.

Про це заявив у п’ятницю на брифінгу у Нью-Йорку генерал-лейтенант Джеффрі Гарріджіан, командувач повітряними силами США у Європі, відповідаючи на питання власного кореспондента Укрінформу.  

“Історія нашої співпраці з українськими повітряними силами дуже хороша. Зокрема, торік (на тренуваннях “Чисте небо” - ред.). Завдяки їй, ми мали можливість розвинути стосунки, необхідні для тривалої співпраці”, - пояснив генерал.

Читайте також: Українські екіпажі катерів типу "Island" отримали високу оцінку колег зі США

За його словами, США бачать потенціал до посилення взаємодії з Україною, а також можливості “розбудови побратимських стосунків на рівні пілотів, культури спільної взаємодії”. На його думку, все це надзвичайно важливо для США у майбутньому.

Він також зазначив, що після окупації Криму у 2014 році, весь театр потенційних бойових дій у Східній Європі змінився, і повітряні сили США були змушені суттєво переглянути свої підходи у регіоні.

“Безперечно, 2014 рік став для нас критичною точкою, внаслідок якої ми змогли переглянути нашу позицію, наше позиціювання, наш операційний простір на цьому театрі дій. Після перегляду наших підходів - ви могли переконатися за останні кілька років - ми були змушені переглянути, де і як ми розташовані”, - розповів він.

Читайте також: Поліцейські пройшли навчання від інструкторів американського SWAT

На думку генерала Гарріджіана, повітряні сили США мають бути переконаними, що отримують правильні сигнали та попередження та здатні надавати відповідну ситуації підтримку своїм партнерам. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-