"Слуга народу" пропонуватиме Раді формувати нову ЦВК за квотним принципом

Укрінформ
Депутатська фракція політичної партії "Слуга народу" пропонуватиме Верховній Раді ІХ скликання формувати новий склад Центральної виборчої комісії за квотним принципом у разі, якщо парламент ухвалить рішення про дострокове припинення повноважень комісії.

Про це перший заступник голови фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко сказав журналістам у кулуарах парламенту 12 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з початку роботи цієї Ради та під час роботи підготовчої групи сповідували квотний принцип. Він діяв при розподілі комітетів, керівних посад у них. Я думаю, що ми запропонуємо колегам так само квотний принцип, і відповідно, тоді будемо визначатися за арифметикою", - зазначив Корнієнко.

Читайте також: ЦВК виклала свою позицію щодо припинення її повноважень

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного - у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-