Вакарчук пропонує обговорити стратегію зовнішньої політики на

Вакарчук пропонує обговорити стратегію зовнішньої політики на "закритому" комітеті

Укрінформ
Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук пропонує скликати закрите засідання, щоб обговорити питання участі України в сесіях ПАРЄ та стратегії зовнішньої політики загалом.

Про це він заявив з трибуни парламенту у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо скликати спеціальне закрите засідання профільного комітету, на яке запросити віцепрем’єра з питань євроінтеграції, міністра закордонних справ, представника Офісу Президента, який опікується цими питаннями, а також усіх членів делегації ПАРЄ, яких делегували фракції, для того щоб обговорити ці питання, виробити спільну позицію і нарешті відповісти на багато конкретних питань: чи формуємо ми чи ні делегацію в ПАРЄ, чи беремо ми участь у наступній сесії, як ми координуємо наші дії з колегами з інших країн, які підтримали нас на минулій сесії та чекають від нас чітких відповідей і декларацій", - зазначив Вакарчук.

Читайте також: Україна перед "нормандською зустріччю" має окреслити “червоні лінії” — експерт

За його словами, уже протягом багатьох тижнів діяльності Президента України Володимира Зеленського відбуваються міжнародні переговори, проте досі не було озвучено стратегію влади щодо міжнародної політики України, передусім щодо відносин з Російською Федерацією як країною-агресором.

Водночас Вакарчук акцентував на тому, що перед потенційною зустріччю в "нормандському форматі" розуміння стратегії України є дуже важливим.

"Чи буде вона змінюватися порівняно з тією, яка була за попередньої влади? Якщо так, то які нові підходи? Якщо Президент називає зустрічі проривними, то в чому цей прорив і на які компроміси ми маємо іти?" - запитав лідер партії "Голос".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський готовий взяти участь у переговорах в "нормандському форматі" вже цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-