Катастрофа МН17: ПАРЄ моніторитиме хід слідства

Катастрофа МН17: ПАРЄ моніторитиме хід слідства

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) призначать доповідача з моніторингу розслідування та притягнення до відповідальності за збиття пасажирського літака рейсу МН17.

Про це заявила голова комітету ПАРЄ з правових питань та прав людини Порхідур Сунна Аверсдоттір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Я хочу відзначити, що на початку жовтня, як голова комітету, призначу доповідача з повноваженнями оцінювати прогрес, зроблений під час розслідування цієї трагедії та притягнення причетних до відповідальності", - заявила Аверсдоттір.

Ісландський парламентарій також наголосила, що обміняний 7 вересня Росією і Україною свідок у збитті літака рейсу МН17 Володимир Цемах, повинен бути доступний для нідерландської влади.

"Факт, що Україна дозволила Цемаху відбути до Росії, не означає, що він більше не співпрацюватиме у слідстві щодо цієї жахливої події", - зазначила Аверсдоттір.

Читайте також: Росія триматиме Цемаха подалі від слідства і суду - родичі загиблих у катастрофі MH17

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбулося взаємне звільнення Україною та Росією утримуваних осіб у форматі "35 на 35". До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, — бойовик "ДНР" Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-