Данилюк обговорив із главою МЗС Молдови газ, кордон та енергобезпеку

Данилюк обговорив із главою МЗС Молдови газ, кордон та енергобезпеку

Фото
Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Данилюк обговорив із міністром закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніколає Попеску питання двосторонньої спрівпраці та енергетичної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, спільні українсько-молдовські державні проєкти та питання енергетичної безпеки, зокрема газопостачання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зустрічі також узяли участь посол Молдови в Україні Руслан Болбочан та радник прем‘єр-міністра Молдови з питань зовнішньої політики і стратегічного планування Владімір Кульмінскі.

Олександр Данилюк провів зустріч з Ніколає Попеску / Фото: rnbo.gov.ua

Данилюк подякував представникам молдавської сторони за підтримку вектора України в нових політичних умовах та підкреслив важливість координації позицій сторін у питаннях енергетичної безпеки.

У свою чергу, Попеску на своїй сторінці в Facebook написав, що на зустрічі із секретарем РНБО йшлося також про розширення пунктів пропуску на спільному кордоні і спрощення контрольно-пропускних процедур.

Читайте також: Україна і Молдова домовляються про безкоштовний роумінг — Пристайко

"Під час зустрічі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Данилюком обговорили регіональну безпеку, питання розширення спільних пунктів пропуску на молдавсько-українському кордоні і спрощення контрольно-пропускних процедур, а також співробітництво в енергетичній сфері", - зазначив Попеску.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови перебуває з робочим візитом у Києві на запрошення українського колеги Вадима Пристайка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-