Рада проведе годину запитань до уряду 11 жовтня

Рада проведе годину запитань до уряду 11 жовтня

Укрінформ
Година запитань до уряду у Верховній Раді відбудеться 11 жовтня.

Про це сказав голова ВР Дмитро Разумков під час засідання погоджувальної ради 9 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Верховною Радою прийнято рішення провести годину запитань до уряду у п'ятницю 11 жовтня", - сказав Разумков.

Він пояснив, що таке рішення продиктоване необхідністю надати уряду час підготувати проєкт Державного бюджету на 2020 рік і програми діяльності КМУ.

Читайте також: Раду відвідає голова місії ЄП з реформування парламенту

"Пролунало багато питань щодо години запитань до уряду у цю п'ятницю. Календарним планом не передбачено години запитань до уряду у п'ятницю 13 та 20 вересня. Я поясню чому. Це пов'язано з тим, що відповідно до статті 96 Конституції України, Кабінет міністрів не пізніше як 15 вересня повинен подати до Верховної Ради проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік. Разом із проєктом закону подається також доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року", - зазначив Разумков.

По-друге, за його словами, згідно зі статтею 227 Регламенту ВР і статті 11 закону про Кабінет міністрів України, програма діяльності уряду на строк його повноважень подається на розгляд парламенту у місячний термін після формування КМУ. При цьому спікер нагадав, що новий склад уряду було сформовано 29 серпня, тому запропонував "трошки зачекати", щоб урядовці змогли запропонувати та представити на розгляд Ради ефективну програму своєї діяльності, а з іншого боку "зараз вони працюють фактично в цілодобому режимі, готуючись до того, щоб подати якнайбільш якісно підготовлений проєкт бюджету на 2020 рік".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному тижні з 17 по 20 вересня планує розглянути питання щодо Державного бюджету на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-