НАТО вітає звільнення українських моряків і нагадує про МН17

НАТО вітає звільнення українських моряків і нагадує про МН17

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс вітає звільнення українських заручників, і вважає важливим продовження зусиль з притягнення до відповідальності винних у трагедії рейсу МН17.
Про це йдеться у заяві речника НАТО Оани Лунгеску (Oana Lungescu), оприлюдненій на офіційному сайті організації.

"НАТО вітає той факт, що українські моряки, які були захоплені Росією минулого листопада, нарешті повернулися додому, як і режисер Олег Сенцов. Це крок у вірному напрямку. НАТО продовжує закликати Росію виконати свої зобов’язання відповідно до Мінських угод, включаючи звільнення всіх в’язнів. Водночас, є важливим встановити правду та відповідальність за збиття рейсу МН-17, відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2166". – йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян, серед яких режисер Олег Сенцов, та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, - бойовик “ДНР” Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Президент України Володимир Зеленський 7 вересня повідомив, що звільненого українським судом з-під варти Цемаха допитали перед відправленням до Росії.

Читайте також: Вимога Москви про обмін Цемаха підтверджує причетність до катастрофи MH17 — Баканов

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід колишньому "командиру ППО" міста Сніжне, свідку у справі МН17 Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-