Більдт назвав “красномовною” вимогу РФ обміняти важливого свідка у справі МН17

Більдт назвав “красномовною” вимогу РФ обміняти важливого свідка у справі МН17

Укрінформ
Відомий шведський політик, співголова Європейської ради із закордонних справ Карл Більдт назвав «красномовною» вимогу Росії включити в перелік осіб, які підлягають обміну, свідка у справі про збиття літака рейсу МН-17.

Відповідне повідомлення Більдт розмістив у Twitter.

«Без сумніву, вітаю. Але це дуже красномовно, що ключовою вимогою Кремля було очевидно знову отримати під власний контроль одного з ключових свідків збиття рейсу МН17», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Читайте також: Трамп назвав обмін полоненими “гігантським кроком до миру”

Серед осіб, яких Україна передала Росії - свідок у справі катастрофи малайзійського рейсу MH17 колишній "командир ППО" міста Сніжне Володимир Цемах. В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що колишнього бойовика угруповання "ДНР" Цемаха допитали перед відправленням до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-