Зеленський: Ми зробили перший крок і знаємо, що робити далі

Зеленський: Ми зробили перший крок і знаємо, що робити далі

Укрінформ
Після першого етапу повернення наших моряків і політв’язнів триватиме робота щодо повернення решти ув'язнених.

Про це сказав Президент України Володмимир Зеленський журналістам у Борисполі після зустрічі звільнених з Росії українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми всі зробили перший крок. Він був дуже складний. Ми знаємо, що далі робити. Як ви бачите, є не просто розмови, а є результат. Далі ми будемо наближатись до часу повернення всіх наших полонених і продовжувати у Мінському вже процесі розведення військ двома етапами: Золоте — Петрівське спочатку, а потім розведення по всій території. І вже припинення вогню повною мірою. І припинення війни. І після цього буде найскладніший етап — ми віримо в це - разом з вами, разом з усією країною ми повернемо не тільки людей, а й наші території”, - заявив Зеленський.

Він уточнив, що спочатку в переговорах йшлося про те, що першими повертаються наші моряки.

Читайте також: Перший етап у домовленостях з Путіним виконано — Зеленський

“Але потім ми вийшли на діалог - і я дуже радий, що це була наша пропозиція — про інший формат, доповнення до наших моряків наших політв’язнів”, - сказав Президент.

Відповідаючи на запитання щодо ув'язнених кримських татар, він зазначив, що це вже - другий етап.

“Я гадаю, що на другому вже етапі ми будемо серйозно працювати і ми повернемо всіх наших людей”, - зазначив Зеленський.

Водночас він не уточнив, коли це може відбутися.

“Ми хочемо це робити дуже швидко. Найближчим часом. Коли - я не можу говорити. Ми мріємо і працюємо”, - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-