Нідерланди поки не порушують питання звільнення Цемаха на рівні ЄС

Нідерланди поки не порушують питання звільнення Цемаха на рівні ЄС

Укрінформ
Нідерланди поки що не ініціюють на європейському рівні обговорення звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха.

Про це повідомив у Twitter журналіст Рікард Йозвяк.

"Поки немає жодних ознак того, що Нідерланди порушуватимуть у Брюсселі питання Цемаха та обміну ув’язненими між Україною та РФ. Все, звичайно, ще може змінитися", - зазначив Йозвяк.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 5 вересня, Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому "командиру ППО" міста Сніжне, свідку у справі МН17 Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Читайте також: Звільнення Цемаха погіршить відносини України з Нідерландами - депутат

28 червня його доправили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення про арешт Цемаха на два місяці. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Читайте також: Нідерландські слідчі відреагували на рішення суду звільнити Цемаха

Водночас, за даними деяких ЗМІ, у ході спецоперації з доправлення бойовика Цемаха з окупованої території Донбасу один співробітник Служби безпеки України загинув, ще двоє зазнали поранень.

Фото: Олена Лунькова / facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-