Взаємне звільнення Україною та РФ утримуваних буде серйозним кроком - сенатор

Взаємне звільнення Україною та РФ утримуваних буде серйозним кроком - сенатор

Фото
Укрінформ
Американський сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі сподівається, що очікуване взаємне звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією дасть змогу звільнити в майбутньому ще більше українців.

Про це американський політик заявив на брифінгу у Києві після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зазвичай не коментуємо рішення судів, але ми сподіваємося, що після консультацій Президента Зеленського з Володимиром Путіним зменшиться напруга у відносинах і що в майбутньому ще більша кількість українських заручників і полонених, яких утримують у Росії, буде звільнено", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про звільнення з-під варти фігуранта справи щодо збитого літака рейсу MH17 Володимира Цемаха.

Брифінг сенаторів Рона Джонсона та Кріса Мерфі / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Мерфі вважає, що взаємне звільнення утримуваних осіб буде важливим сигналом і "серйозним кроком, щоб рухатися далі".

"Ще залишатимуться серйозні питання "життя і смерті", але звільнення заручників буде важливим, серйозним кроком", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня сенатори Рон Джонсон та Кріс Мерфі прибули в Україну.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід колишньому "командиру ППО" міста Сніжне, свідку у справі МН17 Володимиру Цемаху з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території так званої "ДНР".

28 червня його доправили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення про його арешт на два місяці. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

За даними деяких ЗМІ, Цемах є серед осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною.

Слідчі з Нідерландів висловили бажання допитати Цемаха як свідка на слуханнях у Гаазі у справі про малайзійський "Боїнг" рейсу МH17, збитий на Донбасі влітку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-