Абромавичус пояснив, чому його призначили керівником

Абромавичус пояснив, чому його призначили керівником "Укроборонпрому" поза конкурсом

Укрінформ
У період конкурсного відбору в "Укроборонпромі" почались процеси, які могли мати негативні наслідки для нацбезпеки. Тому Президент призначив керівника наглядової ради “Укроборонпрому” генеральним директором концерну.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

“Поки тривала процедура спецперевірки кандидатів (на посаду гендиректора ДК “Укроборонпром” - ред.), у концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни”, - цитує Абромавичуса пресслужба.

Зокрема, за його словами, без погодження з Наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників концерну, у ЗМІ почали з’являтися витоки таємних контрактів, до яких не мали доступ навіть члени наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади.

“Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого концерну, так і держави, чого ми допустити не могли”, – пояснює своє призначення на посаду гендиректора Абромавичус. - Зрештою спільно з Президентом ми дійшли однакового висновку про необхідність очолити концерн та увійти в його операційну роботу”.

Разом з тим він підкреслив, що і Президент, і всі члени Наглядової ради Концерну залишаються прихильниками конкурсного відбору гендиректора “Укроборонпрому”, тому це завдання буде втілена в життя. Конкурс буде оголошено до кінця поточного року, обіцяють в пресслужбі.

Читайте також: Зеленський призначив Абромавичуса гендиректором Укроборонпрому

Як зазначається, серед першочергових задач Абромавичуса є стабілізація щоденної роботи концерну, запуск процесу фінансового аудиту та здійснення кадрових ротацій серед ТОП-менеджменту концерну та підприємств, які входять до його складу.

В прес-службі нагадали, що за три неповних місяці роботи на посаді голови Наглядової ради концерну Абромавичус відвідав понад 30 заводів і підприємств, що входять до складу “Укроборонпрому” у Львові, Харкові, Миколаєві, Одесі та поспілкувався з десятками директорів, в тому числі – колишніх, а також особисто зустрівся з колективами підприємств-учасників концерну.

Як повідомляв Укрінформ, Указ №641/2019 про призначення Айвараса Абромавичуса був оприлюднений на сайті Президента України 30 серпня 2019 року. У той же день голова держави підписав Указ про звільнення з цієї посади Павла Букіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-