Сенатор США назвав Зеленського проамериканським реформатором

Сенатор США назвав Зеленського проамериканським реформатором

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський є проамериканським реформатором, який може стати найбільшим партнером Америки, і США мусять продовжити безпекову підтримку Україні задля її боротьби проти російської агресії.

Таку думку сенатор США Роб Портман, співголова групи підтримки України у Сенаті Конгресу США висловив у Twitter.

“Я зустрічався з президентом (України Володимиром - ред.) Зеленським, який є проамериканським реформатором. У нього є потенціал стати одним з найбільших партнерів Америки і йому потрібна наша допомога у відсічі російській агресії”, - написав сенатор.

Портман додав, що “безпекова допомога повинна бути передана Україні негайно”.

“Я рішуче підтримую продовження безпекової підтримки Україні та працював задля її збереження. У червні міноборони США оголосило, що воно передасть $250 млн. додаткової безпекової підтримки для допомоги Україні у захисті її суверенітету від російської агресії”, - нагадав він.

Читайте також: США можуть дати Україні ще більше летального озброєння - сенатор

Сенатор додав, що до цієї безпекової підтримки входить передача як нелетального, так і летального озброєння Збройним Силам України для захисту українського суверенітету. За словами сенатора, програма нині призупинена офісом президента США з менеджменту і бюджету, попри потужну її підтримку різними інституціями США та обидвома партіями на Капітолійському пагорбі.

Раніше видання Politico повідомило, щоперевірка ініціативи безпекової підтримки України, ініційована раніше Білим домом, вже завершена Пентагоном і за її результатами ухвалено рішення продовжити фінансування програми.

Раніше те саме видання повідомляло, що президент США вирішив здійснити перевірку доцільності фінансування цієї програми, що тимчасово призупинило процес освоєння передбачених нею коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-