Рябошапка розповів, що зміниться після його призначення генпрокурором

Рябошапка розповів, що зміниться після його призначення генпрокурором

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента окреслив основні напрямки реформування, яких зазнає правоохоронна система після його призначення на посаду генерального прокурора України.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту.

"Є дві важливі речі. Перше - це перезавантаження прокуратури, тобто не лише зміна назви генеральна прокуратура на Офіс генерального прокурора, а повне перезавантаження системи. І по-друге, генеральна прокуратура повинна стати центральним, єдиним органом у державі, який впроваджує політику боротьби зі злочинністю. В нас таких органів немає", - пояснив Рябошапка.

За його словами, передбачається пріоритизація злочинів, які становлять найбільшу загрозу, за якої генпрокуратура матиме координувати діяльність інших правоохоронних органів задля реалізації визначених пріоритетів.

Читайте також: Луценко оцінив свого ймовірного наступника на посаді глави ГПУ

Разом з тим Рябошапка акцентував на тому, що додатковим піднапрямком у реформі прокуратури стане розслідування справ, які мають особливий суспільний резонанс.

"Я не можу гарантувати, що ці справи будуть доведені до обвинувальних або виправдовувальних вироків, але я зроблю все, щоб вони стали пріоритетом на порядку денному роботи нової прокуратури", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту підтримати звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора та призначення на неї Руслана Рябошапку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-