Комітет рекомендував Раді призначити Рябошапку генпрокурором

Комітет рекомендував Раді призначити Рябошапку генпрокурором

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту підтримати звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора та призначення на неї Руслана Рябошапку.

Відповідні рішення комітет ухвалив 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, проєкт постанови про надання згоди на звільнення Луценка схвалили 22 члени комітету.

Водночас члени комітету схвалили кандидатуру Рябошапки на посаду генерального прокурора.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер, 29 серпня, вніс на розгляд Верховної Ради проєкти постанов про надання згоди на призначення Рябошапки генпрокурором та звільнення з цієї посади Луценка.

Руслан Рябошапка народився у 1976 році. За освітою юрист, закінчив Міжнародний Соломонів університет за спеціальністю “Правознавство”. З 1998 працював у Міністерстві юстиції України, з 2010 року у Секретаріаті Кабінету міністрів.

Читайте також: Зеленський вивів Загороднюка з наглядової ради Укроборонпрому

Під час президентських виборів Рябошапка був радником Володимира Зеленського з правоохоронної та антикорупційної політики, а до того працював у НАЗК. 21 травня 2019 року указом Президента Рябошапка був призначений заступником глави Адміністрації Президента, згодом - заступником голови Офісу Президента.

Луценко очолив ГПУ у травні 2016 року. Перед цим парламент ухвалив закон, який дозволяв обіймати посаду генпрокурора людині без обов’язкової юридичної освіти. До призначення генпрокурором Луценко був народним депутатом, очолював фракцію “Блок Петра Порошенка” у парламенті.

Минулого тижня Луценко заявив, що піде у відставку з початком роботи Ради IX скликання. У четвер, 29 серпня, Луценко написав заяву про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-