Петренко не очолить МОЗ - результат зустрічі із Зеленським

Петренко не очолить МОЗ - результат зустрічі із Зеленським

Укрінформ
Глава Національної служби здоров'я України Олег Петренко підтвердив, що йому пропонували посаду міністра охорони здоров'я, водночас після консультацій з керівництвом держави було прийнято рішення, що він продовжить очолювати НСЗУ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив очільник НСЗУ.

"У нас дійсно відбулася зустріч з Президентом України. Під час неї обговорювалася низка питань щодо подальшого розгортання змін в сфері охорони здоров’я. Керівництво держави зацікавлене в тому, щоб система продовжувала розвертатися в бік задоволення потреб пацієнта. Мені було запропоновано розглянути можливість очолити Міністерство охорони здоров’я. Утім, в ході розмови ми дійшли спільного висновку, що перша лінія змін та основні задачі в системі у найближчі 2 роки стоять саме перед Національною службою здоров’я", - сказав Петренко.

Він наголосив, що НСЗУ - технократична та стабільна організація, яка за півтора року свого існування довела свою спроможність та ефективність.

Читайте також: Підготовча група визначилася з керівниками комітетів Ради

"Тому було прийнято рішення, що я буду зараз більш корисним на посаді голови НСЗУ. Для мене особисто надзвичайно важливо продовжувати втілювати в життя структурні зміни, які почалися 2018 року. Позитивні наслідки цих змін уже відчули лікарі первинки та пацієнти, які обрали свого лікарі. Наступний рік - реформа лікарень і спеціалізованої допомоги. Ми будемо і надалі працювати на результат разом із МОЗ", - зазначив Петренко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що найбільш імовірним претендентом на посаду міністра охорони здоров'я України є Олег Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-