Новинський обіцяє внести заставу за Богатирьову

Новинський обіцяє внести заставу за Богатирьову

Укрінформ
Заставу за ексміністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову найближчим часом внесе обраний народним депутатом Вадим Новинський.
Про це повідомила журналістам колишній міністр юстиції Олена Лукаш після оголошення рішення Печерського райсуду про обрання Богатирьовій запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 6 мільйонів гривень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заставу внесе Вадим Новинський найближчим часом. Раїса Василівна повернеться до своєї сім’ї, буде на свободі і зможе захищати своє ім’я в судах», - сказала Лукаш.

За її словами, Богатирьова завжди була присутня "на всіх процесах над політиками", а тепер настав час інших політиків її підтримати.

Читайте також: Богатирьова заявляє, що лікувалася за кордоном і підозру отримала лише сьогодні

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну і була затримана в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Раніше рішенням Голосіївського суду Києва від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

Читайте також: Адвокат стверджує, що прокуратура знала про повернення Богатирьової

У столичній прокуратурі пояснили, що орган досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо експосадовця МОЗ, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, розташований на території Дніпровського району Києва. У цьому зв'язку Голосіївський районний суд м. Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення.

Читайте також: Суд арештував Богатирьову, застава — 6 мільйонів

Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 року вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-