Адвокат стверджує, що прокуратура знала про повернення Богатирьової

Адвокат стверджує, що прокуратура знала про повернення Богатирьової

Укрінформ
Адвокат Дмитро Бєляєв запевняє, що прокуратура була завчасно поінформована про повернення ексміністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Про це він сказав під час обрання їй запобіжного заходу в Печерському райсуді Києва у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Повідомлення про час повернення Раїси Богатирьової надійшло на адресу прокуратури і на момент її прибуття правоохоронні органи були поінформовані про це. Незважаючи на це, правоохоронні органи вдалися до її незаконного затримання», - сказав адвокат.

Він зазначив, що прокуратура посилається на ухвалу Печерського райсуду від 2015 року про дозвіл на її затримання, однак, запевняє Бєляєв, дана ухвала не відповідає Кримінально-процесуальному кодексу і не може бути використана для арешту і тримання під вартою. Зокрема, в даній ухвалі не вказується термін її дії. Також адвокат заявив, що Богатирьова не була належним чином повідомлена про підозру, а у кримінальній справі, в якій вона фігурує, немає потерпілої сторони.

Читайте також: Печерський райсуд Києва обирає запобіжний захід Богатирьовій

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну і була затримана в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Раніше рішенням Голосіївського суду Києва від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 року вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-