“Слуги народу” сьогодні можуть обговорити кандидатуру прем’єра

“Слуги народу” сьогодні можуть обговорити кандидатуру прем’єра

Укрінформ
Депутатська фракція партії “Слуга народу” у середу, 28 серпня, на засіданні може обговорити кандидатуру ймовірного прем’єр-міністра.

Про це журналістам перед початком засідання фракції сказав новообраний народний депутат від цієї політсили Олександр Корнієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є такі чутки, що сьогодні нам запропонують можливу кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра і, відповідно, ми проведемо дискусію всередині фракції, тому що згідно з Конституцією, ми маємо запропонувати цю кандидатуру”, - сказав Корнієнко.

Водночас Корнієнко не підтвердив і не спростував інформації, що йдеться про кандидатуру Олексія Гончарука.

Він також не впевнений у тому, що на засіданні фракції у середу обговорюватиметься персональний склад нового уряду.

“Я не думаю, що буде прямо предметна дискусія про людей сьогодні, тому що це ще формується, ідуть співбесіди, і я думаю, що до завтра це буде формуватися", - зазначив Корнієнко.

Читайте також: “Слуга народу” лідирує серед партій за кількістю хештегів у Instagram

Відповідаючи на запитання, чи планує фракція у середу обговорити кандидатуру віцеспікера, він сказав: “Можливо. У нас є, принаймні, три кандидатури, які озвучувалися різними політичними силами на підготовчій групі: це пані Кондратюк; щодо пані Костанкевич, мені здається, що мажоритарники так і не озвучили її кандидатури офіційно, хоча вона лунала (вчора ми затвердили її на одну з керівних посад в одному з комітетів, а це виключає можливість їй стати віцеспікером); і “Європейська солідарність” пропонувала на посаду віцеспікера шановного пана Джемілєва”.

Як повідомлялося, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що кандидатуру на посаду віцеспікера має запропонувати опозиція.

Партія "Голос" відмовилася пропонувати свого кандидата на посаду заступника Голови ВР.

"Батьківщина" висунула кандидатуру Олени Кондратюк, але згодом заявила, що знімає її.

Майбутній народний депутат Дмитро Лубінець підтвердив, що парламентарії, обрані в одномандатних округах шляхом самовисування, пропонують кандидатуру Ірини Костанкевич на посаду віцеспікера.

Читайте також: Коломойський високо оцінює шанси Гончарука зайняти пост прем'єра

Партія "Європейська солідарність" висунула кандидатуру лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

А в "Опозиційній платформі - за життя" заявили, що не висуватимуть кандидатуру Віктора Медведчука на посаду заступника Голови ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-