Парубій планує підписати Виборчий кодекс 28 серпня

Парубій планує підписати Виборчий кодекс 28 серпня

Оновлено
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує підписати Виборчий кодекс 28 серпня.

Про це спікер заявив на брифінгу 27 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я розраховую, що вже завтра в такий час Виборчий кодекс з відкритими списками буде підписаний і переданий на остаточне затвердження», - сказав Парубій.

При цьому він уточнив, що апарат Верховної Ради і Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя провели системну роботу щодо підготовки Виборчого кодексу та передачі його на підпис голові комітету Руслану Князевичу, який перебував у відпустці.

«Станом на сьогодні кодекс повністю готовий до підпису, я готовий у будь-яку секунду його підписати, як був готовий і тиждень і два тижні тому. Ми тільки очікуємо підпису голови комітету. Голова комітету перебував в офіційній відпустці, з якої він сьогодні повертається. І я переконаний, що голова комітету невідкладно підпише Виборчий кодекс, що дасть можливість мені також його невідкладно підписати і передати на підпис Президенту», - додав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні Виборчий кодекс з відкритими списками. "За" проголосували 230 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Ухвалений документ поєднує п’ять чинних законів: "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори Президента України", "Про місцеві вибори", "Про Центральну виборчу комісію" і "Про Державний реєстр виборців". Він складається з трьох книг — загальні засади проведення всіх виборів, загальнонаціональні вибори (президентські та парламентські) та порядок проведення місцевих виборів.

Читайте також: “Слуга народу” пропонує скоротити кількість комітетів у Раді

Того ж дня члени депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко та Дмитро Святаш зареєстрували проєкт постанови 3112-1-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 11 липня 2019 року про прийняття в цілому проєкту Виборчого кодексу України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-