Меркель підтримує ідею переговорів між Зеленським та Путіним

Меркель підтримує ідею переговорів між Зеленським та Путіним

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею перемовин між Президентом України Володимиром Зеленським та російським лідером Володимиром Путіним. 

Про це повідомляє Teller Report.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася за проведення перемовин між російськими та українськими президентами Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським", - йдеться у повідомленні.

Меркель назвала ситуацію в Україні великою проблемою, закликавши до досягнення прогресу у цьому питанні. "Я хочу зараз, щоб відбулися переговори між президентом України та президентом РФ", - сказала Меркель під час пресконференції з президентом США Дональдом Трампом на саміті Великої сімки.

Як повідомлялося, на саміті Великої сімки у Франції обговорювалося питання повернення до формату G8 за участі РФ, однак лідери Канади, Німеччини, Великої Британії та Японії виступили проти цього.

Читайте також: Меркель і Трюдо підтримують Україну

Раніше президенти США та Франції Дональд Трамп та Еммануель Макрон у телефонній розмові у вівторок, 20 серпня, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році. Уряди Німеччини та Великої Британії виступили з критикою цього рішення. Пізніше, за повідомленнями ЗМІ, Трамп допустив запрошення Росії на наступний саміт, який відбудеться у США у 2020 році, як «гостя».

В день відкриття саміту G7 президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що на саміт "Групи семи" наступного року доцільно запросити як гостя українського лідера. А відновлення участі Росії – неприпустиме.

Фото: Arno Mikkor/EU2017EE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-