Інцидент з короваєм є недопрацюванням ізраїльського протоколу - посол України

Інцидент з короваєм є недопрацюванням ізраїльського протоколу - посол України

Ексклюзив
Укрінформ
Інцидент у Борисполі з короваєм і дружиною прем'єр-міністра Ізраїлю, найімовірніше, є недопрацюванням ізраїльської служби протоколу, яка не попередила Сару Нетаньягу про українську традицію.

Про це заявив у коментарі Укрінформу у вівторок, 20 серпня, посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко, коментуючи повідомлення ЗМІ, що Сара Нетаньягу буцімто виявила неповагу до України і викинула хліб.

"Я думаю, що це (інцидент з короваєм - ред.) просто недопрацювання ізраїльского протоколу - там випадково не попередили дружину прем'єр-міністра щодо цієї традиції. До того ж, в Ізраїлі немає традиції такого дуже шанобливого і бережного ставлення до хліба, як в Україні - у них, наприклад, після Песаха весь хліб спалюється, тож, щоб ви розуміли, хліб - це не щось надзвичийне для Ізраїлю", - сказав Надоленко.

Дипломат додав, що коли переглядав відео з церемонії зустрічі прем'єр-міністра Ізраїлю в аеропорту Бориспіль, побачив, що в руках Сари Нетаньягу залишалися "якісь крихти, які вона просто струсила".

"Я думаю, що на це не потрібно звертати уваги. Нам потрібно звертати увагу на дійсно важливі речі - цим візитом було підтверджено дружбу між Україною та Ізраїлем і подальший розвиток нашої співпраці", - резюмував посол.

Читайте також: Нетаньягу в Україні: посол оцінив символічне і практичне значення історичного візиту

Як повідомлялося, деякі ЗМІ поширили інформацію, що під час офіційної церемонії зустрічі в аеропорту Бориспіль прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу його дружина Сара буцімто виявила неповагу до України і викинула шматочок короваю, яким традиційно зустрічають гостей в Україні.

Читайте також: Нетаньягу прокоментував "пригоду з хлібом"

Сам Нетаньягу у відеозверненні спростував ці заяви, зазначивши, що всі розмови про неповагу до України є нісенітницями, а його дружина дуже шанує нашу державу і на знак поваги до неї навіть обрала одяг у національних кольорах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-