У Кремлі розглянуть пропозицію Зеленського про новий формат переговорів

У Кремлі розглянуть пропозицію Зеленського про новий формат переговорів

Оновлено
Укрінформ
У Кремлі розглянуть пропозицію Президента України Володимира Зеленського про новий формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю Великої Британії, США, ФРН і Франції, але поки що Росія не готова дати відповідь.

Про це заявив у понеділок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Я поки що не готовий відповідати, це абсолютно новий формат", - сказав він. "Потрібно зрозуміти, чи є перспективи у такої зустрічі, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується", - пояснив Пєсков.

"Це нова ініціатива. Безумовно, її буде розглянуто, але поки що не можу дати якусь реакцію", - підкреслив він.

"США не є учасниками нормандського процесу, і як бути з мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників нормандського процесу, але не стоять підписи ніяких представників США", - заявив прессекретар Володимира Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок Президент України Володимир Зеленський сказав главі РФ Путіну, що готовий з ним зустрітися в компанії з президентом США Дональдом Трампом, прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Місцем зустрічі Президент України назвав Мінськ. Про це Зеленський сказав у відеозверненні у зв'язку з анонсованим телемостом між українським і російським телеканалами.

Раніше російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував телеміст під назвою "Треба поговорити" 12 липня українського телеканалу NewsOne і російського "Росія 24". Ведучими від NewsOne мають стати Василь Голованов і Олена Кирик, а з боку "Росія 24" - Марія Ситтель і Андрій Малахов.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення терміново провести засідання, на якому розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne.

Читайте також: Зеленський назвав Путіну компанію, в якій він готовий з ним "поговорить"

Т.в.о. глави СБУ Іван Баканов запропонував Президенту Зеленському та голові Ради нацбезпеки і оборони невідкладно скликати позачергове засідання РНБО.

Зеленський назвав анонсований телеміст "Треба поговорити" дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами.

За даними сайту "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", кінцевим власником ТОВ "Новини 24 години" (супутниково-кабельного телеканалу новин NewsOne), з жовтня 2018 року є соратник Віктора Медведчука - народний депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак, якому також належать канали "112 Україна" і ZIK.

В СБУ зазначили, що телеканали NewsOne і "112 Україна" включені до списку санкцій Постановою Верховної Ради України від 04.10.2018 №2589-VIII.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-