Зеленський обговорив запуск роботи Антикорупційного суду

Зеленський обговорив запуск роботи Антикорупційного суду

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з головою Верховного Суду Валентиною Данішевською та головою ВАС Оленою Танасевич готовність ВАКС до роботи, зокрема питання його розміщення.
Володимир Зеленський, Валентина Данішевська
Володимир Зеленський, Валентина Данішевська

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Хочемо допомогти Антикорупційному суду вирішити проблеми для якнайшвидшого початку роботи», – підкреслив Зеленський.

Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом Вищого антикорупційного суду та Верховного суду України / Фото: Укрінформ

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили, зокрема, проблеми з приміщенням та робочими місцями для суддів. За словами Танасевич, невирішене питання щодо приміщення може призвести до зриву початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, Закон «Про Вищий антикорупційний суд» встановлює чіткі вимоги до розміщення установи. Зокрема, приміщення суду оснащуються сучасними засобами для гарантування безпеки суддів та збереження документації. Водночас, Апеляційна і судові палата Вищого антикорупційного суду не можуть розміщуватися в одній будівлі, так само як разом з іншими судами та їхніми апаратами.

У 2018 році Кабінет міністрів виділив 2 будівлі для Вищого антикорупційного суду, які наразі є непридатними та потребують тривалого капітального ремонту. Для тимчасового розміщення Вищого антикорупційного суду та його Апеляційної палати Державна судова адміністрація надала приміщення Печерського районного суду міста Києва, однак це не узгоджується з вимогами статті 15 зазначеного закону.

Читайте також: Незаконне збагачення: на Банковій вважають позицію Ради зневагою до українців

"Для вирішення проблеми з розміщенням суду за дорученням Президента України знайдені та напрацьовані конкретні пропозиції, реалізація яких розпочнеться вже найближчим часом", - наголосили в АП.

Зазначається, що Президент наголосив на готовності вживати всіх заходів, необхідних для забезпечення належного функціонування Антикорупційного суду.

Як повідомлялося, збори суддів Вищого антикорупційного суду України 7 травня ухвалили рішення про початок роботи установи 5 вересня 2019 року.

Того ж дня головою ВАКС обрали Олену Танасевич, її заступником — Євгена Крука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-