Денісова розповіла, про що говорила з Зеленським після інавгурації

Денісова розповіла, про що говорила з Зеленським після інавгурації

Укрінформ
Наприкінці травня Уповноважений з прав людини Людмила Денісова зустрілась із Президентом України Володимиром Зеленським та обговорила питання щодо звільнення політв'язнів.

Про це омбудсмен розповіла кореспонденту Укрінформу після презентації спецдоповіді "Про стан додержання прав людини в закладах охорони здоров’я, що надають паліативну допомогу, у 2018 році".

"Безумовно, з командою новобраного президента і з самим президентом Зеленським я зустрічалась 21 травня, відразу після інавгурації. Ми обговорили всі питання, які стосуються звільнення політв'язнів, військовополонених, заручників, які перебувають як на території РФ, як у тимчасово окупованому Криму, так і на території Донецької і Луганської областей, яка нині не контролюється урядом. Ми обговорили дуже змістовно всі ці моменти, що потрібно зробити для того, щоб це звільнення відбулось", - зазначила вона.

Читайте також: Денісова нагадала, що РФ має до 25 червня виконати рішення Морського трибуналу

При цьому Денісова зауважила, що наразі триває переговорний процес, і вона не може "поширювати будь-які дані щодо цього процесу". "Щодо стану здоров'я політв'язнів - ми на постійному контакті з Уповноваженими з прав людини в регіонах РФ, де знаходяться наші політв'язні. Це стосується і Павла Гриба, і Станіслава Клиха, і Едема Бекірова", - зазначила омбудсмен. Уповноважений наголосила, що також докладаються зусилля до того, щоб і Грибу, і Бекірову була надана необхідна медична допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-