Мендель розповіла про підготовку промови Зеленського, де побачили

Мендель розповіла про підготовку промови Зеленського, де побачили "плагіат"

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вичитував усі промови, підготовлені до візиту до Брюсселя, але існує проблема у роботі державних інституцій.
Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент Зеленський вичитував усі промови, і якщо він не погоджувався з повідомленнями і меседжами, то, звісно, він їх змінював. Якщо Президент Зеленський погодився з цими повідомленнями, які вчора проговорив, це означає тільки позитив для України, тому що це означає, що при зміні керівництва не змінюється позиція України, ми залишаємося на європейському і євроатлантичному курсі і, звісно, ми визначаємо, що Росія є нашим агресором”, - відповіла речниця на запитання, чи є вже результати перевірки співпадіння висловлювань Зеленського у Брюсселі і екс-президента Петра Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

Читайте також: Прес-секретарка Зеленського: Ми прибираємо посередника у спілкуванні з аудиторією

Водночас Мендель наголосила, що ця ситуація показала проблему в роботі державних інституцій.

“Це показує, що система інституцій держави не працює. Тому що якщо Адміністрація Президента не може покладатися на Міністерство закордонних справ, то як ми можемо говорити про будь-яку співпрацю”, - переконана прес-секретар.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня речник п’ятого президента України Святослав Цеголко заявив, що чинний Президент Зеленський на зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском повторив цілий абзац із промови Порошенка.

Після цього заступник глави АП з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Зеленського на брифінгу з Туском та виступу Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

За даними АП, працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка. В АП заявили, що розцінюють "це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-