Порошенко радить не вживати слово

Порошенко радить не вживати слово "плагіат" - Україна говорить однією мовою

Укрінформ
П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає позитивом, що Україна на міжнародній арені говорить однією мовою попри те, що деякі заяви Президента Володимира Зеленського народилися в офісі Порошенка.

Про це Порошенко заявив на брифінгу в четвер, 6 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо нещодавнього візиту Президента Зеленського до Брюсселя - перш за все, я вітаю, що цей візит відбувся і що ця поїздка відбулася саме до Брюсселя. Друга позиція - що у переговорах було чітко зазначено щодо абсолютної необхідності співпраці з НАТО. І це абсолютно серйозно, це не тролінг - не треба використовувати слово "плагіат" чи "не плагіат", це абсолютно нормально. По-перше, я наголошую на тому, що ці слова народилися в моєму офісі, але, по-друге, я дуже ціную, що Україна говорить однією мовою і щодо інтеграції в НАТО, і щодо інтеграції в ЄС", - сказав Порошенко.

Він додав, що у цьому контексті хотілося б почути більше конкретики, бо є напрацювання щодо асоціації України з Шенгенською зоною, єдиним цифровим ринком ЄС, Енергетичним і Митним союзами ЄС.

"Всі ці кроки треба було обговорити негайно зараз під час візиту", - вважає Порошенко.

Він також відзначив як позитив, що було підтверджено дату проведення саміту Україна-ЄС 8 липня, про яку під час його візиту було домовлено з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейської ради Дональдом Туском.

"Я дійсно вважаю, що її не можна переносити. Єдина порада - необов'язково саміт проводити в Києві. Чому б його не провести у Харкові, Дніпрі або Одесі, щоб керівництво Євросоюзу на власні очі пересвідчилося щодо рівня підтримки європейської інтеграції, а мешканці Харкова, Дніпра або Одеси переконалися, наскільки близька і важлива для нас європейська інтеграція", - зазначив п'ятий президент.

Читайте також: На Банковій проведуть службове розслідування через "плагіат" у виступі Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, заступник глави АП з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Володимира Зеленського на брифінгу з Дональдом Туском та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

За даними АП, працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка. В АП заявили, що розцінюють "це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка".

Раніше речник п'ятого президента України Святослав Цеголко написав у Facebook, що чинний Президент Зеленський на зустрічі з президентом Європейської ради Туском повторив цілий абзац із промови Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-