Розкрадання в армії: парламентська ТСК схвалила звіт

Розкрадання в армії: парламентська ТСК схвалила звіт

Фото
Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування відомостей про факти розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави попередньо затвердила світ про свою діяльність.

Про це сказав голова ТСК Іван Вінник під час підсумкового засідання комісії у вівторок, 4 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я пропоную попередньо схвалити (звіт), фактично прийнявши до доопрацювання цей текст. Далі нам треба протягом десяти днів зареєструвати проект постанови з додатками у вигляді звіту. Ми будемо пропонувати включити її до порядку денного, а Верховна Рада хай визначатиметься, прийняти (звіт) чи відхилити, чи відправляти його до правоохоронних органів, чи створити нову тимчасову слідчу комісію. У цьому звіті є інформація й про ті матеріали, які ми не отримали", - сказав Вінник.

Засідання тимчасової слідчої комісії при ВР України / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Зареєструвати проект постанови ТСК має до 6 червня. У цьому документі члени комісії планують викласти, зокрема, рекомендації Міністерству оборони перейти на блокчейн щодо обліку майна і земель, розсекретити частину державного оборонного замовлення, частину програми розвитку озброєння та військової техніки, а також гарантувати учасникам бойових дій право на працевлаштування до підприємств оборонно-промислового комплексу.

Загалом, за словами Вінника, звіт про діяльність ТСК включає понад 500 сторінок.

Читайте також: Луценко назвав три "корупційні дірки", через які держава втрачає гроші

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня 2018 року Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки. Було визначено, що термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання нею звіту про виконану роботу на розгляд ВР становить 6 місяців з дня її утворення.

6 грудня Рада затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки і продовжила термін її діяльності ще на шість місяців.

У лютому Верховна Рада доручила ТСК вивчити інформацію, оприлюднену журналістами "Bihus.info" щодо корупції в оборонній сфері та зловживань у державному концерні "Укроборонпром" при закупівлі комплектуючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-