Управління

Управління "К" СБУ не можна ліквідувати указом Президента - Рябошапка

Укрінформ
Президент Зеленський не може своїм указом ліквідувати Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, бо для цього потрібні зміни до закону про СБУ, нова редакція якого опрацьовується.
Про це заявив на брифінгу у вівторок, 4 червня, заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що раніше в Службі безпеки була розроблена нова редакція закону про СБУ, зараз прийшов новий в.о. голови СБУ, необхідно знову відпрацювати цей документ і входити в парламент з новою редакцією закону про Службу безпеки, тому що так просто сьогодні ліквідувати указом Президента чи рішенням голови Служби безпеки так зване головне управління "К" неможливо, оскільки є декілька законів, які передбачають його як структурну одиницю Служби безпеки України. Тобто, в будь-якому випадку необхідно вносити зміни в закон, але, відповідно, є сенс уже робити це у вигляді нової редакції закону", - сказав Рябошапка.

Він додав, що особисто чув багато скарг від підприємців, що головне управління "К" займалося не захистом бізнесу, а тим, що заробляло на цьому бізнесі.

"Те саме можна сказати про деякі інші структурні підрозділи СБУ, тому це проблема комплексна, і її необхідно вирішувати системно не лише щодо Головного управління по боротьбі з корупцією, а й деяких інших, таких як, наприклад, Головне управління щодо контррозвідувального захисту економіки, теж сумно відоме", - констатував Рябошапка.

Читайте також: Судовою реформою задоволені тільки топ-чиновники - Рябошапка

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня 2018 року ухвалила закон «Про національну безпеку України», який визначає основи та принципи національної безпеки і оборони, цілі та основні засади державної політики й започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО.

За півроку після набуття чинності законом про нацбезпеку, на розгляд парламенту мав бути внесений законопроект про створення спеціального комітету ВР, який займатиметься наглядом за діяльністю спеціальних правоохоронних, розвідувальних органів та органів із правоохоронними функціями, а також законопроект про внесення змін до закону «Про Службу безпеки України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-