Єлісєєв окреслив можливі питання до Зеленського на

Єлісєєв окреслив можливі питання до Зеленського на "оглядинах" у Брюсселі

Укрінформ
Візит Президента Володимира Зеленського до Брюсселя має спонукати його чітко окреслити свою зовнішньополітичну стратегію і свої пріоритети щодо відносин як з ЄС, так і з НАТО.

Про це заявив екс-заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Я вітаю рішення здійснити свій перший закордонний візит як новообраного президента саме до Брюсселя... Дуже важливо, що під час візиту, крім зустрічі з керівництвом ЄС, у нього відбудеться зустріч з керівництвом НАТО... І я дуже сподіваюся, що цей візит якраз спонукатиме президента України чітко окреслити свою зовнішньополітичну стратегію і свої пріоритети щодо відносин як з ЄС, так і з НАТО. Це будуть свого роду "оглядини". І я вважаю, що треба активно скористатися цим візитом, щоб спробувати встановити вже з перших зустрічей довірливі особисті відносини з керівництвом", - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що, крім бачення зовнішньополітичних пріоритетів, лідери ЄС хочуть почути від Зеленського й інше.

"Їх буде цікавити позиція президента по виконанню Мінських домовленостей: будемо рухатися далі чи ні? Їх буде цікавити позиція по тристороннім переговорам з Росією щодо використання транзитних потужностей України і укладення угоди по газу. Їх будуть цікавити ідеї президента Зеленського щодо пенсійного і соціального забезпечення мешканців ОРДЛО", - спрогнозував екс-заступник голови АП.

Читайте також: Зеленський має висловити чітку позицію щодо "Мінська" — Єлісєєв

На його думку, в ЄС також будуть дуже цікавитися готовністю до проведення саміту Україна - ЄС, попередня дата проведення якого - 8 липня, була погоджена ще президентом Порошенком під час зустрічі з керівництвом ЄС в травні цього року.

"Я дуже сподіваюся, що ця дата буде за підсумками візиту підтверджена... Вони (лідери ЄС. -ред.) також будуть говорити і про важливість проведення демократичних та вільних парламентських виборів... Звичайно, їх будуть цікавити такі питання як ренаціоналізація ПриватБанку. Будуть ставити цікавити питання, пов’язані із олігархізацією України і зв’язків з певними олігархами. Також захочуть більше почути аргументацію останніх призначень певних токсичних осіб на найвищі державні посади. Це становить інтерес не тільки для наших європейських, але й американських партнерів. Тому візит буде цікавий", - резюмував Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-