Стефанчук нарікає на погану ефективність Ради

Стефанчук нарікає на погану ефективність Ради

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що ефективність парламенту є низькою.

Про це він сказав на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Фактично щодня з-під нашого апарату виходять законодавчі ініціативи. Але що ми бачимо? Голосування у вівторок (28 травня - ред.): шість питань із сорока запланованих були піддані обговоренню, з них лише одне голосування результативне і ухвалено з другої спроби (постанову "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Бахмутського району Донецької області” - ред.). Середа: з шести запланованих до розгляду питань розглянуто лише одне, й те не підтримане. Четвер: розглянуто 14 із 46-ти запланованих до розгляду проектів, із яких рішення щодо шести ухвалювалися неодноразовим голосування”, - пояснив Стефанчук.

Водночас, нарікаючи на погану відвідуваність депутатами засідань парламенту, він звернув увагу передусім на їхню присутність на Погоджувальній раді.

“Ви мали можливість бачити, що робиться на Погоджувальній раді, коли після політичних виступів усі вважають за необхідне піти. Я перший прийшов і фактично останній пішов, тому що я вважаю, що це надзвичайно важливо — процедура погодження”, - уточнив представник Президента.

При цьому він наголосив, що за 28 років Незалежності України тільки три роки у Верховній Раді був план законопроектних робіт.

“Тому в Адміністрації Президента ми починаємо з того, що формуємо план законопроектних робіт, визначення пріоритетів, які ми будемо напрацьовувати та передавати до Верховної Ради, тому що так робота не може здійснюватися”, - сказав Стефанчук.

Він підкреслив, що фактично за десять днів діяльності новообраного президента було підготовлено майже десять законодавчих ініціатив, шість із які внесені до Верховної Ради.

Читайте також: Стефанчук: Законопроект про незаконне збагачення буде в Раді сьогодні-завтра

“Окрім цього, ми внесли три проекти постанов Верховної Ради про звільнення. Також Президент України оголосив прохання невідкладно розглянути зміни до статті 80 (Конституцій України, - ред.) про недоторканність народних депутатів”, - додав представник глави держави.

Стефанчук закликав народних депутатів забезпечувати дієву співпрацю, напрацьовувати ініціативи узгоджено та ухвалювати закони відповідно до процедур, “на яких наголошував Президент Володимир Зеленський”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Стефанчук зазначав, що Президент України Володимир Зеленський планує подати до Верховної Ради законопроект щодо відповідальності народних депутатів за кнопкодавство і прогули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-