Росія у битві за ПАРЄ не гребуватиме жодними засобами — Ар’єв

Росія у битві за ПАРЄ не гребуватиме жодними засобами — Ар’єв

Укрінформ
Повернення Російської Федерації до складу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) матиме негативні наслідки для всієї Ради Європи.

Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

“Завтра буде чергова битва в ПАРЄ. Фінальна 24 червня. Проросійські сили кинули все на досягнення своєї мети. Ми очікуємо всього, засобами гребувати не будуть. Але якщо Асамблея здасть позиції, це буде мати погані наслідки для всієї Ради Європи. Проте росіян це теж цілком влаштовує”, - зазначив Ар’єв.

Коментуючи в інтерв’ю DW заплановане на 3 червня у Парижі засідання регламентного комітету ПАРЄ, на якому може бути затверджена доповідь щодо змін регламенту Асамблеї, Ар’єв зазначив, що ці зміни робляться для того, щоб піти назустріч Російській Федерації і не допустити її виходу з РЄ.

Він також повідомив, що членам комітету наразі розіслали проект доповіді.

“Ми вважаємо деякі моменти в ній суперечливими. Але наразі я не можу ні коментувати, ні цитувати цей документ, бо він є суворо конфіденційним і стане відкритим лише після засідання”, - сказав Ар’єв.

Водночас він повідомив, що серед національних делегацій більш-менш згуртовану, одностайну позицію мають Україна, Грузія, Швеція, Польща, які вважають, що безумовного повернення Росії в ПАРЄ бути не може.

При цьому, за словами Ар’єва, позиції інших делегацій розділилися в залежності від політичних груп, особистих переконань депутатів.

“На останньому засіданні постійного комітету ПАРЄ в Парижі переважна більшість промовців висловлювалася критично щодо цих планів. Але однозначних висновків я робити не можу, оскільки багато хто й просто промовчав. До червневої сесії ПАРЄ у нас ще є місяць роботи, розмов, діалогів, зустрічей. У фіналі нам треба буде вийти на результат, який не залишив би несправедливо ображеними жертв російської агресії, і не дозволив би агресору тріумфувати”, - вважає Ар’єв.

Читайте також: Росія посилить репресії в Криму, якщо відновлять її повноваження в ПАРЄ - Чубаров

Як повідомлялося, Росія була позбавлена права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи в квітні 2014 року у відповідь на окупацію Криму та агресію проти України.

У червні 2017 року російська сторона вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши сплачувати внески до організації.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі, яке намагається повернути РФ до Асамблеї, попри несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-