У Путіна чекають, поки дозріють умови для

У Путіна чекають, поки дозріють умови для "нормандської зустрічі"

Укрінформ
Підготовка зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" поки що не ведеться. Для того, щоб зустріч на вищому рівні відбулася, необхідно, щоб "дозріли відповідні умови".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомляє ТАСС.

"Є необхідність продовжити обговорення (щодо Мінських домовленостей, - ред.) і в "нормандському форматі"... Разом з тим, для того, щоб ця зустріч на вищому рівні відбулася, необхідно, щоб дозріли відповідні умови", - сказав Пєсков.

Однією такою умовою він назвав "готовність української сторони йти на прямий контакт із представниками самопроголошених республік". За словами Пєскова "все це вимагає подальшого прояснення".

Прес-секретар російського лідера також зазначив, що в Кремлі відомо про контакти Президента України Володимира Зеленського з міністрами закордонних справ "нормандського формату", ця тематика там обговорювалася. "Але якихось конкретних спроб (відносно саміту - ред.) поки що немає", - констатував Пєсков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що сторони обговорили, як відновити Мінський процес. На зустрічі Зеленський зазначив, що його пріоритет - повернення всіх українських полонених.

Читайте також: Волкер не виключає "нормандську зустріч" вже у липні

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий організувати зустріч у нормандському форматі, як тільки для цього складуться всі політичні умови. Макрон зазначив, що хоче організувати зустріч лідерів Франції, Німеччини, Росії та України.

Очільник партії "Слуга народу", від якої в президенти України висувався Володимир Зеленський, Дмитро Разумков раніше заявив, що партія має намір домагатися включення США в нормандський формат.

Подготовка встречи лидеров стран "нормандской четверки" пока не ведется. Для того чтобы встреча на высшем уровне состоялась, необходимо, чтобы "созрели соответствующие условия".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-