Зеленський готовий відвідати Францію та Німеччину

Зеленський готовий відвідати Францію та Німеччину

Укрінформ
Сьогодні, 30 травня, у Києві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жан-Івом Ле Дріаном і Федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маасом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Хочу ще раз подякувати Президентові Франції Еммануелю Макрону за вітання з перемогою на виборах і за зустріч ще до того, як я став Президентом України. Хочу також подякувати німецькій стороні за те, що в мене була дуже предметна розмова з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо вирішення пріоритетних завдань на сході України, припинення війни, виконання Мінських домовленостей», – сказав Зеленський.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо передумов і подальших кроків для активізації переговорного процесу стосовно Донбасу. Зеленський також наголосив, що його пріоритет – повернення всіх українських полонених.

Зі свого боку керівники зовнішньополітичних відомств Франції та ФРН відзначили прогрес, якого досягла Україна у розбудові співпраці з Європейським Союзом і Північноатлантичним альянсом та підтвердили готовність і надалі сприяти в реалізації європейської та євроатлантичної політики нашої держави і проведенні реформ.

Крім цього, Зеленський наголосив, що готовий відвідати Францію та Німеччину на запрошення лідерів цих країн.

Читайте також: Глави МЗС Франції та Німеччини зробили заяву після зустрічі із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні з візитом перебувають міністр Європи та закордонних справ Французької Республіки Жан-Ів Ле Дріан і Федеральний міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маас.

У їх спільній заяві після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським йдеться, що Франція і Німеччина висловлюють тверду підтримку Україні у відновленні територіальної цілісності держави, відновленні переговорів у Нормандському форматі на найвищому рівні та продовженні реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-