До проекту Виборчого кодексу подали більш як 4600 поправок

До проекту Виборчого кодексу подали більш як 4600 поправок

Укрінформ
Голова робочої групи, яка працювала над проектом нового Виборчого кодексу до другого читання, народний депутат від БПП Олександр Черненко не виключає ініціювання позачергових засідань парламенту задля розгляду й ухвалення документа.

Про це він сказав журналістам після засідання Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прогнозую, це буде доволі таки тривалий розгляд. Це точно буде не один пленарний тиждень — це два, три тижні... У нас є два пленарних тижні в червні, два пленарних тижні в липні. Я думаю, встигнути можна. Якщо будемо бачити, що не вистачає часу, я сам буду ініціювати, можливо, позачергові засідання", - зазначав Черненко.

Разом з тим він уточнив, що загалом депутати подали до проекту Виборчого кодексу 4307 поправок, при цьому робоча група запропонувала ще 387 поправок.

"Тобто ці поправки рішенням комітету ми також включили до таблиці. Тобто Верховною Радою має бути розглянуто близько 4600 поправок", - зазначив депутат.

При цьому він підкреслив, що щонайменше третина поправок, які депутати вносили за час роботи на проектом, були "законодавчим спамом".

"Інші були по ділу: з ними можна сперечатися, можна не погоджуватись, і ми їх не всі підтримали, але були й поправки просто ні про що", - додав голова робочої групи.

Читайте також: Раді рекомендують розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 листопада 2017 року ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту було подано понад 4000 правок.

У середу, 29 травня, профільний комітет Ради рекомендував парламенту розглянути проект Виборчого кодексу в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-